Burnstop voor Hout

In haar Burnstop gamma bezit FIRE-PROOF 4 coatings om de brandvertragende eigenschappen van verschillende houtsoorten te verbeteren. 
Na de behandeling met een BURNSTOP coating krijgt hout (houtpanelen, parket, vloeren, OSB en andere houtafgeleiden) betere en optimale brandvertragende eigenschappen.

BURNSTOP IM-WOOD Basic

BURNSTOP IM-Wood Basic is een brandvertragend impregnator voor het behandelen van hout voor binnengebruik, houtpanelen, houtafgeleiden, etc

Na de behandeling met BURNSTOP IM-Wood Basic krijgt hout betere en optimale brandvertragende eigenschappen.

BURNSTOP IM-WOOD Coat

BURNSTOP IM-Wood Coat is een brandvertragende impregnator voor moeilijk absorbeerbare materialen,  zoals OSB, bamboe, etc.

De BURNSTOP IM-Wood Coat heeft uitstekende hechtingseigenschappen, wat het geschikt maakt voor oppervlakten die minder absorberend zijn.

Na een behandeling met BURNSTOP IM-Wood Coat, krijgen de houten ondergrond betere brandvertragende eigenschappen.

BURNSTOP IM-WOOD Exterior

BURNSTOP IM-Wood Exterior is een brandvertrager voor impregnatie van hout, dat men vooral gebruikt voor buitentoepassingen. De Burnstop IM-Wood Exterior is een combinatie van de halogeen-vrije brandvertragende fosfaten in combinatie met PTFE waterafstotende moleculen. 

Na een behandeling met BURNSTOP IM-Wood Exterior, krijgt het behandelde hout zowel brandvertragende als waterafstotende eigenschappen

De BURNSTOP IM-Wood Exterior is om deze reden ideaal voor de behandeling van reeds bestaande houten stucturen die afzien van de weersomstandigheden.

BURNSTOP IM-WOOD Plus

BURNSTOP IM-Wood Plus is een coating voor het vlamvertragend impregneren van trappen, parket, MDF.

De BURNSTOP IM-Wood Plus werd ontwikkeld voor horizontale ondergronden die onderhevig zijn aan meer wrijving.

Na de behandeling met BURNSTOP IM-Wood Plus krijgen de houten vloeren en parketten betere en optimale brandvertragende eigenschappen

Testen

Burnstop IM-Wood Basic werd getest in het Laboratorium voor de Aanwending der Brandstoffen en Warmte-Overdracht te Gent volgens NF P 92-501. De geteste stalen kregen de Klasse A1 volgende de NBN S 21 –203 test en Klasse M1 volgens NF-P 92 -507.

Burnstop IM-Wood Coat werd getest bij Warrington Fire (in Gent) op een eiken parketvloer. Het product voldoet aan de strenge Europese Norm voor de testen op houten vloeren. De Burnstop IM-Wood Coat heeft de “Bfl-s1” norm behaald in 2014.

Burnstop IM-Wood Plus werd getest bij Warrington Fire (in Gent) op een eiken parketvloer. Het product voldoet aan de strenge Europese Norm voor de testen op houten vloeren. De Burnstop IM-Wood Coat heeft de “Bfl-s1” norm behaald in 2014 .

Eigenschappen en voorbereiding.

  • gifvrij
  • niet belastend voor het milieu
  • niet agressief voor hout en vezel
  • kleurloos na behandeling
  • snelle penetratie- en droogtijd
  • geur-en kleurloos
  • niet ontvlambaar en niet explosie

Verbruik:

1 liter per 3 tot 4 m², aan te raden in 2 spraybeurten met een lage drukpomp (2-3 bar) of een kwast voor impregnatie.

Voorbereiding:

Product zacht schudden gedurende 30 seconden alvorens het in een spuittoestel of verstuiver te gieten. 

Ondergrond en beperkingen door het weer:

  • Men moet zeker zijn dat de ondergrond proper is voor men het product aanbrengt.
  • Niet bij regenweer of bij vorst aanbrengen.
  • De temperatuur van de ondergrond moet minimun 5 °C zijn.

Opslag:

Opslaan in een droge en vorstvrije ruimte. Maximum opslagtijd: 1 jaar.

Aarzel niet om ons te contacteren, als u nog vragen hebt.

In ons Burnstop gamma bezitten we 10 unieke brandvertragende of vlamvertragende producten. Als u vragen hebt of de eigenschappen van het product, dan kan u ons altijd contacteren.

Mail: info@fire-proof.com 
Tel:   +32 (3) 281.69.94